Hogyan kereskedjünk Steam-en? - Felhasználói fiókok - 1. rész

2016. márc. 24.

Hogyan kereskedjünk Steam-en? - Felhasználói fiókok - 1. rész

Az elkövetkezendő időszakban egy cikksorozattal fogok jelentkezni, ami reményeim szerint a teljesen kezdő, haladó, de talán a profi Steam-kereskedők számára is hasznos lehet. Viszont egy cikkbe sűríteni mindazt, amit ebben a témában tudni érdemes kicsit körülményes volna, így az átláthatóság és könnyű elsajátítás kedvéért egy sorozat keretein belül szeretnélek beavatni benneteket a tradelés legapróbb részleteibe. Az első rész a profilokról, és felhasználói fiókokról fog szólni.

A felhasználói fiókok beállítása


Az Steam-fiókod, CS:GO Lounge fiókod, OPSkins fiókod, beállításai több szempontból is lényegesek. Egyrészt nem mindegy, hogy megfelelően működnek-e az account-jaid, azaz be van-e állítva minden technikai feltétel a kereskedéshez. Egy jól konfigurált fiók alapvető feltétel ahhoz, hogy hatékonyan tudj kereskedni. És bár sokan nem gondolnák, de az sem mindegy hogy milyen képet sugárzol magadról a többi trader számára. Egy tárgyalásra sem mész rövidnadrágban és tornacsukában... Lássuk mire ügyeljünk a Steam-fiókunkat illetően.

Steam fiók


Steam Authenticator


Ez egy olyan mobil alkalmazás, aminek a segítségével két szintű hitelesítési folyamaton megy keresztül minden csere. Óvja a raktáratok tartalmát és egyúttal a Steam-fiókotokat is. A tradelés szempontjából azért lényeges, mivel ha nem használod, 15 napig "trade hold"-olja  a Steam a cserében részt vevő itemeket. Ez azt jelenti, hogy a rendszer erre az időre visszatartja a tárgyakat és azonnal nem megy végbe a csere. Így alig fognak veled tradelni, hiszen ki akar várni 15 napot? Arról nem is beszélve, hogy a cserétől elállhat bármelyik fél a 15 nap alatt, bár ez egy hetes csereeltiltást eredményez annak a számára aki így dönt. Felesleges agyoniskolázni a kérdést, használata kötelező.


Steam-szint (Steam Level)

A Steam-szint, vagy Steam Level gyakorlati előnye, hogy minden 10. szint után különböző "kirakatokat" (Showcase) adhatsz hozzá a profilodhoz (Infobox, Item Showcase, Favorite Game stb.). Ezek segítségével kicsit "felpimpelheted" a fiókodat. Javasolt első körben egy Infobox létrehozása, ahol azokat a dolgokat tüntetheted fel magadról amiket úgy érzed, hogy szükséges vagy érdemes tudni rólad. A másik előnye a magas Steam-szintnek, hogy a traderek nagyobb eséllyel fogadják majd el a barátmeghívóidat ha valamit szeretnél tőlük megvásárolni és talán egy kicsit komolyabban is vesznek.

Többféleképpen növelheted a Steam Level-ed. Vásárolhatsz játékokat de ez így drága mulatság lesz. Helyette inkább rakd össze a kitűzőket (Badge-ek). Itt találsz egy oldalt ahol rákereshetsz a legolcsóbb kártyákra akár. Fejleszd a badge-eket 5-ös szintre, hogy több XP-t kapj aminek köszönhetően a Steam-szinted nőni fog. Egy videó nyújt segítséget erről.

Legalább 15-20-ig érdemes upgradelni, mivel a régebbi traderek emlékeznek a scammer-botokra (automatizált csaló accountok), amik jellemzően alacsony Steam-szinttel rendelkeztek. Arról nem is beszélve, hogy ha később majd nagy forgalmat bonyolítasz, akkor a Support számára gyanús lehet egy olyan account, ami alacsony szinttel rendelkezik. Ennek könnyen piaci korlátozás lehet a vége. (Így jártak tavaly az OPSkins Bot-jai is.) Ne spórolj a Steam-szinten!


Privacy Settings

Állítsd be, hogy nyilvános legyen a profilod és a raktárad mindenki számára (Profile > Edit Profile > Privacy Settings). Ha nem látják a raktárad, hogy kereskedhetnének veled? A profilodra viszont csak barát írhasson. Lesznek olyanok akinek nem fog tetszeni pár csereajánlatod...

Tradeoffer Link

Ez egy olyan link aminek a segítségével bárki csereajánlatot küldhet neked, akár anélkül, hogy a barátlistádon lenne. Jelentősen megkönnyíti azoknak a tradereknek a dolgát, akik csereajánlatot szeretnének nekünk küldeni. Miért ne tennénk a kedvükre, főleg ha jó ajánlatuk van a számunkra? :) Ezt a linket érdemes elhelyezni a neved alatt (Profile > Edit Profile > "Summary" - rubrika). Ha van már a profilodon Info Box akkor onnan se felejtsd ki. Abban, hogy hol találod ezt a linket ez a videó nyújt segítséget.

Fontos

Fontos tudni, hogy nem minden Steam-fiók alkalmas hosszútávú, relatíve nagy bevételt termelő kereskedéshez. Viszont amelyik igen, arra jellemző, hogy tulajdonosa Steam Authenticator-t használ, magas Steam-szinttel rendelkezik, több játékkal rendelkezik, és a játékokban jelentős játékban töltött idő található. Mindez furcsán hangozhat a számotokra de erről bővebben az útmutató 6. részében fogok írni, ahol a piaci korlátozásokat taglaljuk.

CS:GO Lounge fiók


Keresd fel a CS:GO Lounge-ot, ami a legnagyobb és legnépszerűbb piactér a CS:GO skineket illetően. Jelentkezz be és látogasd meg a "Profile" menüpontot! (A CS:GO Lounge működéséről a következő részben hallhattok.) Itt a "Your Steam Trade URL" rubrikába illeszd be a fentebb említett Tradeoffer linkedet és mentsd el.


A továbbiak csak abban az esetben lényegesek a számodra ha real money-t azaz valós jövedelmet szeretnél realizálni a tradelés során elért profitodból.


OPSkins fiók


Több weboldal specializálódott a különböző Steam-tárgyak valós pénzben történő értékesítésére. Ilyen pl. a BitSkins, vagy az OPSkins. Mi foglalkozzunk most a legnépszerűbbel. Keresd fel az OPSkins oldalt. Jelentkezz be a Steam-fiókoddal és állítsd be a következőket a jobb felső sarokban található neved alatt legördülő menü "Account" menüpontjában:

- Trade URL: Másold be a tradeoffer linked.
- First Name: Keresztneved.
- Last Name: Vezetékneved.
- E-mail: Célszerű ebben a rubrikában a PayPal fiókod e-mail címét megadni. Ha nincs még, regisztrálj egyet (ingyenes), rendelj hozzá egy bankkártyát, amire a kifizetéseket kéred majd. A PayPal account-odon keresztül juthatsz ugyanis hozzá a kifizetésekhez.Az OPSkins természetesen egy lehetőség is egyben, hogy a piaci ár alatt juthass hozzá a skinekhez, ha pénzt költenél ilyen úri huncutságokra, mint pár virtuális kacat. Viszont egy biztos, ha szorgalmas vagy akkor úgy is eljuthatsz egy olyan pontra, hogy nem kell többé fizetned a skinekért sem a játékokért. Jobban mondva a munkáddal fizetsz és az időddel, amit kereskedéssel töltesz.

Pár szó


Ahogy látjátok, alapvető dolgokat tisztáztunk most az elején, de úgy gondolom, hogy csak ezekkel együtt teljes a kép. Bizonyára volt köztetek olyan, akinek ismerősek voltak ezek az információk, de akik most kezdik felépíteni a raktárukat, azok számára mindez biztosan hasznos lehet.


GLHF!


Az útmutató további részei:
1. rész - Felhasználói fiókok
2. rész - A CS:GO Lounge
7. rész - Profit

Copyright © 2016 tanarurstream.hu All Right Reserved