Hogyan kereskedjünk Steam-en? - Profit - 7. rész

2016. júl. 18.

Hogyan kereskedjünk Steam-en? - Profit - 7. rész


Elérkeztünk az útmutató utolsó részéhez. Természetesen lesz még cikk, ami a kereskedéssel kapcsolatos, viszont a tradelés alapjai ebben a sorozatban álltak össze kerek egésszé. Ez a rész kissé rendhagyó lesz a többivel szemben, mivel csak az eleje lesz a korábbiakhoz hasonló, a másik része pár morális dilemmáról fog szólni, amik nap mint nap kísértik az embert. És hogy az ember milyen kompromisszumokat képes kötni a profitért? Az alábbi sorokból kiderül.


Cashout


Bármilyen módszert is alkalmazunk, az előbb-utóbb bevételt termel, amit fordíthatunk egy-két szebb fegyverskin-re, játékra, vagy akár készpénzre. Ez kizárólag tőlünk függ. Halmozhatjuk a kulcsainkat is akár, hogy több account-on, vagy nagyobb értékű tárgyakkal üzletelhessünk, kihasználva a nagyobb árrést. Előbb-utóbb viszont eljön a pillanat, hogy szeretnénk valódi pénzzé konvertálni a munkánk gyümölcsét. A két leggyakoribb és legmegbízhatóbb oldal erre a célra a BitSkins és az OPSkins. Én az utóbbit használom, ezért ezzel kapcsolatban osztok meg veletek pár tippet és trükköt.


OPSkins


Az oldalon több játék tárgyai adhatóak el, vagy vásárolhatóak meg (Team Fortress 2, Payday 2, Dota 2, H1Z1 és persze a CS:GO). A tárgyakat általában 80-85%-os áron lehet eladni és megvásárolni is. Az egyenlegfeltöltés lehetséges PayPal-en, BitCoin-on, G2A Pay-en vagy PaymentWall-on keresztül. A kifizetés viszont csak PayPal-en és BitCoin-on keresztül lehetséges.

Miért éri meg ez az OPSkins-nek? Egyszerű a válasz, ők is kereskedők és minden eladásból alap esetben 10% hasznot csippentenek le. Ez havi 5.99$-ért 5%-ra csökkenthető ha előfizetsz Prémium szolgáltatásra. Ha nagyobb értékű tárgyakat adsz el, vagy nagy mennyiségű kulcsot, akkor megéri előfizetni. A bevételünket leginkább kulcsokban érdemes eladni, mivel ez a tárgy tartja viszonylag a legstabilabban az árát az OPSkins rendszerén belül.


Adó


Adózási tanácsokat nem tudok és nem is fogok adni, mivel nem ez a szakmám. Négy könyvelőt és egy adószakértőt kerestem fel ez ügyben akiknek közös véleménye, hogy az így szerzett jövedelem adóköteles. Javaslom nektek is, hogy beszéljetek ez ügyben egy szakértővel, aki segít eligazodnotok ebben a kérdésben és abban, hogy melyik adózási forma az, ami a számotokra leginkább optimális. Mivel új területről van szó, biztos hogy nem lesz egyszerű dolgotok, de higgyétek el, megéri. Ki ne szeretne biztosra menni és nyugodtan aludni esténként?


Mindennek ára van


Mindenki jó üzletet szeretne kötni. Valljuk be, ez csak igen ritkán lehetséges. Írták rólam egy Facebook kommentben, hogy én vagyok maga az Ördög, akitől nem lehet a Lounge-on normálisan kereskedni. Megtisztelő, de én azért nem értékelném túl magam ennyire... :) Senkinek nincs ott a halántékánál a pisztolycső, hogy el kell fogadni ezt és ezt a csereajánlatot. Arról nem is beszélve, hogy ezt a bizniszt rengeteg, hozzám hasonló űzi különböző szinteken.

Lássátok meg ebben inkább a lehetőséget! Egyedül rajtatok áll, hogy mennyi energiát vagytok képesek beleölni ebbe az egészbe. Az viszont biztos, hogy a kitartó munka előbb-utóbb meghozza a gyümölcsét. Én átlagosan 60-70 órát töltök azzal, hogy a számítógépek előtt ülök és csekkolom az ajánlatokat, vagy grafikonokat nézegetek és tájékozódok a fórumokon és persze emellett tanítok is.

Ez az egész valójában rengeteg lemondással jár, de nehogy azt gondoljátok, hogy panaszkodom, mivel szeretem ezt csinálni. Sőt hogy őszinte legyek élek-halok érte. És hogy miért? A válasz egyszerű, hogy a születendő gyerkőcömnek jó sora legyen és ne kelljen nélkülöznie. Úgy gondolom sikerrel jártam.

Egy jó üzleti modell részleteit nem szokás kifecsegni, mivel az csak erősíti a konkurenciát. A Steam-es kereskedés pedig legyünk őszinték, nem  rossz buli. Ennek ellenére miért írtam le az útmutatók során minden apró trükköt?  Magyarországon ezt még senki nem tette meg, én meg nem vagyok irigy típus és úgy gondolom, hogy aki képes ennyit foglalkozni ezzel, az meg is érdemli hogy boldoguljon és hozzájusson olyan skinekhez, amiről eddig álmodni sem mert. Ha ez csak egy olvasómnak is sikerül, akkor elértem a célom.

Köszönöm a figyelmeteket!

GLHF!

Az útmutató további részei:
1. rész - Felhasználói fiókok
2. rész - A CS:GO Lounge
7. rész - Profit

Copyright © 2016 tanarurstream.hu All Right Reserved